PILATES
PILATES LINKIT
   

  PILATES ON HAASTEELLINEN JA LOOGINEN HARJOITTELUMUOTO

Pilates- menetelmä on kehonhallintatekniikka, jonka avulla saat voimaa ja kestävyyttä. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia.

Menetelmän kehitti Joseph Pilates 1900- luvun alussa. Suomeen lajin toi Marja Putkisto vuonna 2000. Pilates- menetelmässä liikkeet suoritetaan oman hengityksen rytmittäminä liikejatkumoina; lihaksia ei pysähdytä venyttämään, mutta kuitenkin sen avulla saavutetaan parempi lihasten venyvyys ja nivelten liikkuvuus. Menetelmän avulla on mahdollista muuttaa lihasten hermotus siten, että liikkeessä aktivoituvat aina ensin kehon syvät lihakset. Pinnalliset, ennestään vahvat lihakset pyritään rentouttamaan.

Pilates on haasteellinen, looginen ja aina mielenkiintoinen harjoittelumuoto, jonka oppeja voi soveltaa kaikkiin liikuntamuotoihin.

Method Putkisto Pilates on suojattu tuotemerkki ja sitä voivat käyttää vain rekisteröidyt Method Putkisto Instituutin kouluttamat pitkän koulutuksen saaneet ohjaajat. Merkki takaa kuluttajille laadun, yksilöllisen ja tarkan ohjauksen.


  MITÄ SAAVUTAT?

- voimakkaan ja sulavalinjaisen lihaksiston
- elastisen ja notkean vartalon
- vahvan luuston ja terveen selän
- hyvän ryhdin
- hyvän keskittymiskyvyn
- kestävyyttä ja koordinaatiokykyä
- kehon todellista hallintaa


  KENELLE SOPII?

- kaikenikäisille ja –kuntoisille
- urheilijoille, tanssijoille, laulajille ja soittajille
- synnytyksestä palautuville
- kuntoutuville (loukkaantumisen jälkeen lihasten vahvistamiseen)
- niille, jotka haluavat lopullisesti eroon selkä- ja hartiakivuista
- niille, jotka haluavat terveen ja kauniin vartalon