Hurma-klubi

Hurma on Suvi-Maria Helinin ja Salla Korhosen emännöimä musiikki-klubi. Keväästä 2010 alkaen järjestettyä Hurmaa juhlitaan Tampereen Pispalan Vastavirta-klubilla noin 4 kertaa vuodessa. Hurman henki on luoda helposti lähestyttävä kansanjuhla, jossa pääosassa ovat tanssin hurma ja yhteinen ilonpito.

Hurma- klubi pitää musiikillisena linjauksenaan ja edellytyksenä esiintyjilleen sen jonkin elementin läsnäoloa, joka liikuttaa ja saa liikkumaan – sydämen sykkimään ja lanteet keinumaan. Tyylilajeiksi on listattu mm. flamenco, rumba, mustalaismusiikki, latino, folk ja Balkan.

Flamecon edustajina emännät haluavat pitää flamencon mukana klubilla aina jossain muodossa, mutta tuoda siitä esille myös sen kevyempää ja helposti lähetyttävää puolta. He toivovat täten avaavansa genrensä pienehköjä piirejä ja houkuttelevansa paikalle myös muita maailmanmusiikin ystäviä kohtaamaan toisensa.

Hurma-klubilla ovat tähän mennessä esiintyneet mm. Jaakko Laitinen & Väärä Raha, The Irrationals, Bajo Cero, Rumba Tre, Ataturk Band ja Las Likat y Los Jätkät. Jokaisella klubilla nähdään myös klubi-emäntien avajaisperformanssi illan teeman hengessä.

Hurma Open Stage
Hurma kutsuu lauteille hurmahenkiset ystävänsä! Vastavirta-klubin yläkerrassa vietetään Hurma Open Stage- iltoja. Lava on avoin muusikoille, laulajille tai vaikka runonlausujille! Mainiosti tilaan sopii myös tablaohenkinen flamencoesitys: laulaja, kitaristi ja tanssija. Tila on pieni ja intiimi, ja siksi suurille kokoonpanoille ja koreografioille ei ole tilaa. Tämä on mitä oivallisin tilaisuus tulla testaamaan vaikka uutta materiaaliasi tai kokeilemaan siipiäsi sooloartistina/-tanssijana. Paikka on olohuonenemaisen lämminhenkinen ja tunnelma rento sekä
mutkaton. Yleisö on takuuvarman kannustavaa!

Hurman alkuilloissa on tähän mennessä kuultu mm. suomalaisia flamencokitaristeja: Juho Koskimiestä ja Joonas Wideniusta.

 Esitysten ei tarvitse olla kokonaisia settejä. Muutama biisi tai lyhyt esiintyminen sopii mainiosti.

 Tiedustelut ja ilmoittautumiset Hurman emännille etukäteen!

Suvi-Maria Helin
suvi(at)suvimariahelin.fi

Salla Korhonen
salla.flamenco(at)gmail.com

Vastavirta-klubi

Hurma-klubi Facebookissa